bolgelerimiz-cover
perde-pile-acma-nasil-yapilir

Perde Pile Açma Nasıl Yapılır

Pileli perde modellerinde perde tül ya da kumaşı üst üste katlanarak dikilir bu da dikilmiş hali için çok daha uzun kumaş kullanmanız anlamına gelir. Pile katlama yerlerinde iç kat kumaş biriktiği için pile uzunluğunun üç katı kadar kumaş harcanmış olur. Bir metre sık pileli bir perde dikimi için üç metre kumaş harcanması gerektiği anlamına gelmektedir. Tabi bu durum sık pile denilen dikim yöntemi için geçerlidir. Sık pile dikiminde pile uçları birbirine önden ve arkadan temas etmektedir. Pile ya da pilekaşe denilen iki farklı dikim çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler katlamanın hangi yöne doğru yapıldığını gösterir. Düz pile dikiminde aynı yöne katlama yapılırken pili kaşe de bir ters bir düz katlama yapılır.

En çok merak edilen konulardan birisi de perde pilesi açılır mi konusudur. Evet perde pilesi dikkatli bir şekilde tüle zarar vermeden açılabilir. Ancak bu işlem yapılırken dikkatli olunmalıdır. Yoksa tül yırtılarak kullanılamaz hale gelebilmektedir. Kocaeli Perde Evi olarak perde pilesi açan yerler arasında en düzgün hizmeti vermekteyiz. Perde pilesi açma işlemleri sayesinde perdelerinizde kullanılan kumaştan daha fazla faydalanabilirsiniz. Özellikle kendi evinde oturmayan kirada olanlar için perde diktirirken sık pileli perdeler tercih etmelerini tavsiye ederiz bu sayede başka bir eve taşındıklarında yeni perde almak yerine eski perdelerini kullanabilirler. Perde pilesi açma işlemleri ile perde eni uzatılarak daha geniş camlarda bile aynı perde kullanılabilir. Bire üçlük bir perde bir iki buçuk oranında dikilirse olduğundan daha uzun hale gelir.

Kocaeli Perde Evi olarak perde dikimi ve onarım işlemlerinde sizlere en büyük yardımı sunmaktayız. En güzel perde tasarımları için firmamıza başvurmanız yeterlidir. Kocaeli Perde Evinde birbirinden güzel perde modelleri arasından dekorasyonunuza en uygun perde kumaşları ile evinizi güzelleştirecek perdelere sahip olabilirsiniz. Perde evlerinizde dekorasyon bütünlüğü sağlamasının yanı sıra kış bahçesi ve cam balkonlarda da kullanılarak en güzel sonuçları almanızı sağlar. Evinize sıcaklık katan bir unsur olan perdeler için en güzel modeller sizlerin beğenisini bekliyor.

Muhammet ÇELİK

05 AGU 2022