bolgelerimiz-cover
perde-olcusu-nasil-alinir

Perde Ölçüsü Nasıl Alınır

Perde ölçüsü alırken nelere dikkat etmeliyiz sorusu herkesin merak ettiği bir konudur. Perde ölçüsünün doğru alınmaması perdelerinizin güzel görünmemesine sebep olabilir. Bu yüzden aynı kıyafetlerimiz için olduğu gibi perde ölçüleri de dikkatle alınması gerekmektedir. Tam boy ya da mermere kadar olsun tüm perde modellerinde güzel durması için farklı ölçü alma teknikleri mevcuttur. Buna rağmen kullanılacak olan fon perde modelleri de ölçünün alınma şeklinde önem arz etmektedir. Perde ölçüsü alınırken kenar boşlukları için ayrılacak mesafe oldukça önemlidir. Çünkü kenar boşluklarının ve paylarının doğru ayarlanması tasarımın en güzel şekilde ortaya çıkmasını sağlamaktadır. İç dekorasyonda perde ölçüsü alınması perdelerin güzelliğini daha da ortaya çıkarmaktadır.

Tül perde modelleri için ölçü alınırken tasarımda mükemmel sonuçlar verecek şekilde ölçü alınması için tasarımın tam boy mu yoksa yere kadar mı olacağı önemlidir. Yere kadar olan perde modellerinde konişten yere kadar alınan ölçülerden 3 cm daha küçük dikim yapılmalıdır. Çünkü korniş payı ve perdenin yere sürtmesi engellenmelidir. Boy ölçüsü mermer hizasına göre alınacaksa o zaman da alınan ölçüden 2 cm kısa dikim yapılması gerekir. Böylece perdelerinizin daha güzel görünüm vermesi sağlanır. En uzunluğu ölçüsü alınırken dikkat edilmesi gereken husus tül perdenin fon altında kalıp kalmayacağıdır. Fon perde altında kalacak olan tül perde modellerine göre perdenin duvardan duvara yada pencereye göre ayarlanması gerekir.

Pencereye göre ayarlanacak olan perde modellerinde kenarlarda 20 cm bir taşma ölçüsü alınması perdelerin pencere çerçevelerini kapatması sağlanır. Böylece en güzel görünüm elde edilir. Pilili perde dikiminde alınan ölçüde bir metre perde için 2.5 metre kumaş kullanılması gerekmektedir. Kocaeli Perde Evi olarak dilerseniz perde ölçülerinizi beğendiğiniz modele göre alıyoruz. Böylece beğendiğiniz perde modellerinin en güzel şekilde ortaya çıkmasını sağlıyoruz. Kaliteli ve güzel bir perde için perde ölçüsü alma işlerini profesyonellere yaptırmak elde edeceğiniz sonucun daha iyi olmasını sağlamaktadır. En güzel perde modelleri ve kaliteli perde dikimi yaptırmak için firmamız ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Kocaeli Perde Evi en güzel perdeleri sizler için hazırlamaktadır.

Osman Şahin

23 MAY 2021